Openingstijden ruitershop

Maandag

10:00 tot 18:00

Di t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

Wedstrijdsport & Trainen

De klant wil rijden wanneer deze tijd heeft, in de praktijk niet zo eenvoudig

 • Je kan afspreken op de dag en tijd wanneer jij tijd en zin hebt om te rijden geldt voor alle privé lessen
 • In minder grote groepen of privé les?
 • Dressuur, springen of een leuke buitenrit
 • Op woensdag, vrijdag en zaterdag alsook doordeweekse dagen na school groepen voor jeugd
 • Volwassen rijden in deze drukke tijd wanneer het hun uitkomt, in de zomermaanden wanneer de paarden liever in de wei lopen komt dit het dierenwelzijn niet ten goede zijn wij van overtuigt 
 • Wedstrijdgerichte combinaties trainen op het tijdstip in de richting naar de wedstrijd toe
 • Management voor wedstrijd ruiters vergt een hele andere aanpak waarin wij graag helpen door onze jaren lange ervaring zijn wij de juiste partner in deze.
 • Juiste aanpak is maatwerk, advies en samenwerken met de juste liefst beste trainers die voor handen zijn.

Wat zou welzijn voor onze lespaarden kunnen betekenen

 • De paarden / pony's niet een hele dag aan een stuk laten lopen zonder rust periode's
 • Elke ruiter/amazone besteed minimaal 1/2 uur per dag voor of na het rijden aan de verzorging
 • Minder grote groepen ( max. 6 per groep in de kleine hal), waardoor meer aandacht per individuele combinatie is ( bij ervaren combinaties kan het drukker zijn en rijden wij in de grote hal)
 • Op tijd beginnen en eindigen van de les betekend een goeie warming-up en cooling-down voor het paard

Wat zou dit voor ruiter / amazone betekenen

 • Meer tijd besteden aan de pony / paard om het welzijn te verbeteren
 • Er moet gepoetst, gezadeld enz. worden waardoor je 1/2 uur voor tijd aanwezig moet zijn
 • Het paard moeten afverzorgen, waarbij de hoefverzorging en het tuig ook erbij hoort
 • Door deze extra tijd met het paard ontstaat er meer ervaring in de omgang met paarden
 • Er ontstaat een betere band met een paard/ pony
 • Als paardensporters voor het dierenwelzijn vind je dat beetje wat het extra kost geen probleem

[nbsp]

Welke paarden en pony's zouden we kunnen gebruiken?

 • Sommige kinderen groeien uit hun pony, maar verkopen is geen optie, elke maand stalgeld betalen is ook duur
 • Het beschikbaar stellen van pony's en paarden is een optie, dit kan ook voor een bepaald deel van de week
 • Toekomstige wedstrijdpony's die wij in het verleden ook vaak een opleiding gaven
 • Paarden van mensen welke geen 7 dagen per week de tijd hebben voor hun eigen paard
 • Mensen die wel een eigen paard willen maar 50% van de kosten willen en meteen 50% meer tijd krijgen

Wedstrijd combinatie

 • Ruiters / amazones welke op wedstrijd willen gaan rijden en geen eigen paard / pony hebben
 • Eigenaars van pony's of paarden welke hun paard graag op concours zouden willen zien
 • Het matchen van beide partijen, zodat het voor beiden betaalbaar wordt hun doel te bereiken
 • Hebben wij zelf de know how niet, brengen wij partijen bij elkaar.

Geïntereseerd

Maak een afspraak of informeer als ruiter en amazone op elk niveau via het contact formulier.

De manege waar niet alleen de ruiter maar ook het paard als gast wordt behandeld,  recreatief of wedstrijd gericht je bent bij ons welkom

Wij zoeken doorlopend jong talent beginnende met Pony rijden.

Pony-, Paardrijden en beleren van jonge pony's en paarden is altijd onze passie geweest.

Manege Vaesrade waar Sport en Recreatie hand in hand gaan en we zijn steeds vernieuwend bezig, vanaf januari 2014 weer vernieuwend voor de jonge ruiter. Jong talent is waar wij ons voor willen inzetten, talent is niet genoeg de juiste instructie en de juiste pony of paard daar is waar je in de paardensport mee verder komt. Een veel gehoord verhaal, ik ( of mijn dochter) rij wel pony op de manege maar daar hobbelen ze maar wat achter elkaar aan echte vorderingen zie ik niet. Of ik wil wel verder maar een eigen pony zit er niet in op dit moment. Een pony leasen is een optie, meewerken aan het realiseren van bepaalde doelen is een andere mogelijkheid. Wij willen eraan meewerken doelen te verwezenlijken. Voor zowel talentvolle jonge amazone's of ruiters alsook talentvolle pony's. Breng je wensen eens in kaart, maak een toekomstplan en maak deze eens kenbaar op een manege of stal waar jou paardensport hart zou kunnen gaan bloeien. De beste toekomstplannen krijgen in ons talentenplan een kans. Wie weet zit jij erbij.

Profiteer van onze Passie, Sport en Recreatie gaan bij ons heel goed samen, waarom weten wij allang. Een paard moet zich lekker voelen wil deze tot prestaties komen, zo is het ook bij de paardensporter zelf gelukkig zijn in hetgeen je zelf doet is het belangrijkste, iets met tegenzin doen werkt juist tegen. Dit bevorderd de prestatie niet.

Opvolger in het Grossieren naar Kampioenstitels op koers, 5-voudig Limburgs Kampioen en 1e Reserve Kampioen in 2022 & 2x 4e & 5e plek op het NK in Ermelo . Na een succesvolle samenwerking met veel jone talenten, net als Silvana wordt Shania Bemelmans getraind en gecoacht door ons eigen instructeur. Haar 6 titel is nog even wachten zoals ook een titel bij de paarden ivm met de jonge leeftijd vd amazone. 4-voudig Limburgs Kampioene Sylvana Prins hebben wij 10 jaar mogen begeleiden en trainen de resutaten zijn er na. Maar zo zijn er meer geweest de afgelopen 47 jaar. Meervoudig Kampioenen Joyce Abraas grossierde er in in de tijd bij Ponyclub Nuth daarna even uit beeld, Jo Bemelmans, Sylvana Steijns, Chantalle Nelissen, om er enkele te noemen. Waar de meesten begonnen zijn bij onze eigen Ponyclub en doorgroeiden naar de Paarden nu samenwerkend als PaardenSportVereniging Nuth. Bekijk ook eens onze pagina Historie met leerlingen van toen en nu, waar wij al diverse kampioenen hebben staan die bij ons door ons voor onze club tot een Limburgs en zelfs een Nederlands Kampioenstitel hebben gereden. Wie weet wat er al in 2014 ons te wachten staat. Enkele pony's zijn weer op zoek naar een nieuwe uitdaging, ben jij tussen de 8 en 12 jaar kom je in aanmerking voor ons talenten plan. Limburg Paardsport voor ons begint dat in Vaesrade

Kom eens snuffelen op Manege Vaesrade, ga eens een gesprek aan zodat je een indruk krijgt van ons bedrijf en onze wijze van werken. Van vragen stellen wordt je alleen maar slimmer. Op sommige bedrijven gaat het niet altijd om geld, heb je veel inzet en gevoel voor paarden kan jou talent optimaal ontwikkeld worden op de juiste plaats. Die juiste plaats is waar jij je gelukkig voelt, of dit de plaats is waar jou talent het meest tot zijn recht komt zal de toekomst moeten uitwijzen. het kan zijn dat je een bedrijf als tussen station gebruikt en daarna doorgroeit naar een volgende plaats. Een goed bedrijf staat jou dan niet in de weg maar helpt jou verder naar jou toekomst droom te verwezenlijken.

Hieronder vind je nog een uitleg wat wij zoal doen, hebben gedaan en wat ons bezig houdt.

Veel ruiters, amazone's, trainers, topsporters zijn in Vaesrade begonnen met de paardensport. Regelmatig komt bij ons de vraag: "Kunnen we niet bij u komen lessen?". Dit kan zeker ook weer wanneer je geen eigen paard of pony bezit, maar ook met een eigen pony of paard !

De heroriëntatie van geruime tijd op de markt in hetgeen wij ruim 50 jaar gedaan hebben. In 2007 kozen wij voor de wedstrijdsport maar wedstrijdsport die elders zich veel dingen met paardrijden hebben aangeleerd kost veel tijd meer tijd om terug naar de juiste basis te brengen. Wij vroegen ons af hoe wij het zouden willen doen, en waarmee zouden we in de toekomst niet alleen leerlingen maar ook paarden blij kunnen maken? Maar ook; waar blijft onze nieuwe lichting wedstrijdruiter, waar komen ze vandaan? Het een en ander blijft achter bij dat wat wij in 2007 voor ogen hadden

De nieuwe start heeft veel nieuwe ideeën opgebracht; wat is de behoefte van ruiters en amazone's? Mail ons uw idee / wens zodat wij dit in kaart kunnen brengen info@bemelmansnooitvangehoord.nl en wij houden u verder op de hoogte, onderstaande enkele ideeën uitgewerkt. de markt vraagt steeds om nieuwe dingen.