Openingstijden ruitershop

Maandag

10:00 tot 18:00

Di t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

KAMPIOENEN VERHALEN

Onze droom krijgt een vervolg als we een mooie nieuwe amazone / ruiter vinden voor Be Happy

Kampioens story vervolgd:

Be Happy totaal van veulen tot Kampioen bij ons opgeleid, hulp van Rens en Scot in zijn jonge jaren. Maar ook logisch wanneer onze eigen dochter nog te jong was.

Video link: bij interesse bel ons 0031 (0)6 2226 1743 meer video's op ons youtube kanaal

https://www.youtube.com/watch?v=fuTvUC0_w2Y

Resultaten

Et met de blik op ....
Et met de blik op ....

Deze hulp resulteerde dat Shania ook steeds sneller wilde gaan springen wat ze zag dat andere met haar Pony Be Happy deden.

Be Happy 's resultaten op Kampioenschappen

Het eeste RK indoor met Shania 4e ( net naast het podium wel 2 x foutloos)

Het 2e RK in Sevenum regende het pijpestelen 1 balkje hield haar uit de barrage op stijl, Maar Be Et was 4e op stijl.

RK Velden 2018 indoor Kampioen met Be Happy, reserve Kampioen met Be Et

NK Ermelo 2018 indoor 4e met Be Happy nooit verwacht wel 2x foutloos en des te trotser op de 4e plek

RK Lottum 2018 outdoor 2e met Be Happy en Kampioen met Be Et een Dilema welke gaan we naar het NK

NK Ermelo 2018 outdoor 7e met Be Happy, heel snel maar een snelheidsfoutje, in de barrage

Op naar RK 2019 in Susteren

Toekomst en voorlopers

De volgende pony staat alweer klaar:

Be Mojito op 4 jarige leeftijd al Regio Kampioen met Sylvana Prins

Sylvana een van onze trouwste leerlingen werd maar liefst 4x Limburgs Kampioen onder onze leiding, tekens met bij ons getrainde en opgeleide pony's c.q. paard.

2x Kampioen van Limburg in de klasse M en een 4e en 5e plek op het NK met Jary

Kampioen in Horst op stijl met Just Mojito

Kampioen met Zahra in Helden in de klasse L

Verder foto's van onze Kampioenspaarden en pony's hier in beeld:

Sirocco reserve Kampioen klasse B Zwaar, Nk in Wanroy met Gold Flower klasse D Zwaar, en Nashville 3x Limburgs Kampioen in de klasse 1x M en  2x in de klasse Z

Harrie de oprichter had wel de know how hoe een goeie te vinden en dan beter maken en zo houden Chapeau

De Paarden Sport Vereniging Nuth ( LRV Nuth) bestond in 2012 net als Manege Vaesrade 45 jaar. In 2017 hopen we 't 50 jarig bestaan te vieren. Samenwerking is het woord van de toekomst maar dit heeft Manege Vaesrade alle jaren steeds getracht te stimuleren met P.S.V. Nuth. Ook nu weer daar waar doorstroming naar de sport wenselijk is, vult de een de andere aan. Manege Vaesrade leidt de jeugd op, wanneer de leerling op een zeker niveau is gekomen neemt de vereniging trainingen over.

Toenaderingen zijn er gemaakt maar een pas op de plaats was noodzakelijk met het overlijden van Agnes Bemelmans-Oberjé link

http://www.condoleance.nl/14430/agnes-bemelmans-oberje.html

Het het leven is te kort om hier geen rust moment voor in te lassen, uitwerken van de plannen zal in vol tempo gaan plaats vinden. Omdat werken nu eenmaal de mens op andere gedachte brengt.

Ons ieders Mam Rust Zacht en waak over ons.

De vereniging verliest een van de beste vrijwilligers want ze stond ook hier altijd klaar voor iedereen, in het voortraject tijdens en na de activiteiten iets wat vaak uit beeld bleef.

Vergeten doen we haar nooit, en het zal nooit meer hetzelfde zijn. Haar wens zou wel zijn dat alles moet doorgaan zodat ze straks trots kan zijn op haar kleindochter onder de vlag van P.S.V. Nuth

Activiteiten

Jaarlijks vindt de Ledenvergadering plaats eind augustus waar een jaarprogramering plaatsvindt en de wensen kenbaar worden gemaakt.

Zo is voor de komende periode ook de maandelijkse wedstrijden op de laatste zaterdag van de maand vast gesteld op de volgende link vindt u steeds de info mbt de Dressuurwedstrijden

http://www.startlijsten.nl/startlijsten_zoeker/meerinfo.php?id=94800

Clubtrainingen altijd geweest maar financieel moet het wel haalbaar zijn zonder dat er voor de vereniging onnodige risico's genomen worden.

Het is al weer wat jaren geleden dat Chantalle ( nu Weijers-Nelissen) onze dressuurtrainingen verzorgde de successen waren erna, Kampioenen staan elders op de site een van de succesvolste was Joyce Abraas met Just Chimento, maar Charifa Robertz met Brauny, Jennifer Meijer met Floris, Sanne Szafranski mogen we niet vergeten.

Trainingen nu en te verwachten

Het programma zoals nu vast staat :

Vrijdag avond, Spring training

Dressuur training wordt de behoefte voor onderzocht.

De Manege gaat middels test dagen onderzoeken of er leerlingen zijn die willen doorstromen naar de club trainingen, voorwaarde voor deze trainingen is wel deelname aan de maandlijkse wedstrijden die in samenwerkings verband worden georganiseerd.

Plezier in Pony &/ Paardrijden een steeds belangrijker item in de beleving met paard / pony rijden, het wedstrijd resultaat is van ondergeschikt belang voor de ruiter / amazone. Een buitenrit en genieten van je edele viervoeter neemt steeds meer de overhand. Wij hebben altijd het belang van deze buitenrit gezien als het wedstrijd paard happy houden gezien. Deze moet net als de berijder zich lekker in zijn vel voelen om te kunnen presteren, er elke week weer zin in blijven houden. In verenigings verband gaan we er het komende jaar weer een draai aan geven, dat de Picknick ritten weer een feit gaan worden, alleen al omdat er behoefte aan is. En dat het gezellig is kunnen we ons nog herinneren uit het verleden.

Springwedstrijden was ook een wens, enkele leden zullen de haalbaarheid in deze gaan onderzoeken, daar het erg druk is op de agenda in deze wedstrijden. De vrijwilligers groep zonder hen draait er niks in een vereniging heeft hiervoor noodzakelijkerwijs uitbreiding nodig.

Mensen die naar het werk toe lopen en niet weg lopen. Dank aan de vrijwilligers, die er ook nu weer elke keer gewoon zijn, en doen wat er gedaan moet worden Chapeau

De ervaring is aanwezig, plannen in ontwikkeling voor KENNISOVERDRACHT

Wordt vervolgt!