Openingstijden ruitershop

Maandag[

Dinsdag 

12:00 tot 18:00

Wo t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

HPC Beekdaelen

Rijden in de tijd van het Coronavirus, Keep Distance, APP ons voor vragen 0622261743. ALLE ABONNEMENTEN LOPEN 30 okt 2020 AF, maak nieuwe afspraken op maat voor jou persoonlijk met Jo

Al onze klanten van een Eigenaars &/ of Lease pony / paard ( Abonnementen houders, hebben immers een eigen of gedeeltelijk eigen paard)

Poets en zadel jou eigen paard in zijn eigen box

Groepsinstructie is helaas even niet mogelijk, vrij rijden kan, echter Max 2  mensen in de baan, hou de regelgeving in acht. Door bemoeienissen van  KNHS mag er binnen gereden worden in het kader dierenwelzijn, individuele begeleiding doen wij even een paard  dagen niet

Wij willen graag met een agenda gaan werken  STA JE NIET IN DE AGENDA KUN JE NIET IN DE RIJBAAN   !!!

Agenda link ( in de maak) er hangt een AGENDA op stal met TIJDEN alleen tijdens jou tijden kun je in de baan , hou de corona regels in acht. 

De rijbaan is alleen beschikbaar voor paarden / pony's welke noodzakelijke beweging nodig hebben ivm hun gezondheid en waarbij het niet veilig is een buitenrit te maken. Er zijn immers op elke stal wel paarden met een pees- of ander probleem, waarbij op doctors advies beweging is voorgeschreven. Hou je aan dit advies en maak er geen misbruik van, op verzoek dient men dit drs advies ter beschikking te stellen. Fijn dat veel mensen als vrijwilliger ons op gepaste afstand, en op echt goed geplande tijden helpen de paarden met problemen beweging geven.

Paarden moeten bewegen omwille van gezondheid en welzijn. Het berijden van paarden is hier een belangrijk onderdeel van, dit zomaar stopzetten kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van het paard. Daarnaast zijn de meeste binnenrijbanen grote, natuurlijk geventileerde hallen. Paardrijden is een individuele sport waarbij de anderhalve meter goed gewaarborgd kan worden. Omwille van veiligheid van mens en dier is het verstandig om in dit seizoen het paardrijden in de binnenrijbaan voor alle leeftijden toe te staan. Uiteraard met in achtneming van de geldende maatregelen voor de sport.

LET OP  *** HOU AFSTAND ** NIET TE DRUK IN DE GROTE of KLEINE BAAN *** RESERVEER JOU TIJD ** udate 16-12-2020 bron FNRS/KNHS onze dank aan hun voor hun lobby voor paardenwelzijn.

  1. Binnenrijbaan: voor de dagelijkse beweging, gezondheid en het welzijn van paarden is individueel rijden van paarden toegestaan in de binnenrijbaan. Rijden in de binnenrijbaan kan onder begeleiding indien dit noodzakelijk is en mits de sociale en hygiëne maatregelen aangehouden worden. De uitzonderingspositie om de binnenrijbaan te mogen gebruiken is om de gezondheid en welzijn van de paarden gedurende de lockdown te waarborgen. Officieel zijn alle binnensportlocaties gesloten. Er is door de overheid dus geen maximumaantal genoemd. Er kunnen meerdere combinaties tegelijk in de binnenrijbaan rijden om hun paard de dagelijkse beweging te geven, maar hou voldoende afstand, voorkom groepsvorming  en gebruik uw gezonde verstand wanneer het te druk lijkt. Groepslessen zijn voor alle leeftijden niet toegestaan in de binnenrijbaan.

OUDER NIEUWS

MAATREGELEN 14 okt 2020

- Voor de jeugd weinig, volwassenen groepsgrote max - WIJ gaan vanaf heden in de box Poetsen en Op/ afzadlen - Ouders Drop en GO, of blijf in de auto zitten - Lever een Noodnummer af- Uitsluitend riijden op afspraak - kom pas vlak voor de les en ga zsm naar huis. Heb je vragen stel ze hou je aan de regelgeving vd overheid.

Rijden vanaf Mei op ons Horse Performance Centre Beekdaelen , een mooie naam die onze lading dekt,

Wij trainen immers de edele viervoeters als ook de mens welke erop zit / naast loopt.

Deze tijd maakt het extra moeilijk voor ons allen, daarom gaan wij ook nu iets speciaals doen, om niet teveel gelijk tijdig aanwezig te zijn op ons trainings centre.

Daar wij steeds zoekende zijn naar nieuwe wegen die leiden tot de beste opleiding qua pony / paardrijden gaan wij weer terug naar ons KNHS verhaal ruiters opleiden op onze manege middels de KNHS proeven. Is men bekwaam genoeg kan men de overstap maken naar een eigen pony/ lease pony / paard hiermee kan men dan een startpas aanvragen. De KNHS gaan wij als leidraad gebruiken binnen onze opleidingen.

Helaas door corona zijn wij gaan inkrimpen met paarden c.q. pony's en komen we hiermee onder de 10 kunnen wij niet deelnemen aan het manegeruiter forum. Echter denken wij dat we met het KNHS plan best kunnen voldoen aan de wens van de deelnemers.

Pensionklanten kunnen gewoon hun paard blijven bewegen en trainen, voorkom groeps vorming!

Voor onze eigen paarden / pony's hebben wij een bewegings app, ook deze hebben hun dagelijkse training nodig, via ons Lease PLAN kunnen geïnterresserden een pony / paard op Lease nemen, je mag deze dan zien als jou eigen pony / paard in dit dagdeel. Leasepijs per kwartaal = € 120, per maand 40/50€ bij 4 / 5x per maand rijden

- Je mag dan in dat dagdeel 1 uur vrijrijden

- Je kunt in dit dagdeel onze instructrice boeken voor een privé training van een 1/2 uur ( en 1 uur rijden) 

- Zoals gemeld mogen groepstrainingen voor de jeugd weer Keep Distance , voor de jeugd tot 18 jaar zijn hier kansen, ook hier boek jij je trainingsuur dan los bij de instructrice ( bij voorkeur telkens per maand) € 20 / € 25 per mnd resp. 4 of 5 trainingsuren

- Zodra er meer mogelijk is gaan wij dit aan jullie melden, zo gaan wij trainingen verzorgen, buitenritten & ponykamp vooralsnog niet mogelijk met grotere aantallen zodra dit kan gaat dit ook alleen voor de Lease klanten en zelfstandig boeken bij onze instructrice.

PERIODE MEI T.M. AUGUSTUS gaan wij dit vooralsnog VEILIG opstarten  PERIODE MEI T.M. AUGUSTUS......

Ouders en begeleiders is wenselijk niet te blijven, maar te gaan wandelen of wacht in de auto,  Wij hebben de regels niet bedacht maar wel belangrijk deze na te leven. De jeugd mag nu weer sporten.

ONDERSTAANDE leuk oud nieuws wanneer u onze Pony's een warm hart toedraagt

Help elkaar!
Voor veel maneges betekent een verlenging van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, een grote uitdaging. Er komen veel minder inkomsten binnen, maar de kosten voor de verzorging van de paarden blijven. Gelukkig zien wij in heel Nederland initiatieven ontstaan om maneges en verenigingen te helpen. Veel ruiters blijven hun lidmaatschappen en lesgelden betalen, ook al krijgen ze daar nu tijdelijk geen les voor. Wij vinden dat fantastisch en het getuigt van grote saamhorigheid en solidariteit in de paardensport community. Een groot dankjewel is op zijn plaats voor iedereen die daar aan bijdraagt! Zo kunnen we de paardensportinfrastructuur in stand houden en voor alle paarden blijven zorgen, zodat we straks, als deze crisis voorbij is, weer volop van de paardensport kunnen genieten.

Wat kun je doen?
Wil jij ook graag helpen, maar weet je niet zo goed hoe? Je zou jouw manege enorm kunnen helpen als je jouw les abonnement blijft betalen of initiatieven steunt die de verschillende ruitersportcentra organiseren, zoals het sponsoren van een paard of pony. Zo helpen we elkaar door deze crisis heen

APRIL voor niet kwartaal houders kunnen voor hun pony opkomen, Lease jou pony voor de maand april, voor € 40,- kun je dan op een vaste dag en een vaste tijd jou pony 1 uur rijden en ervoor en erna verwennen.

Verder zijn 1 op 1 lessen nog mogelijk app ons voor een afspraak voor een halfuur prive les ( tegen gereduceed tarief, mits je een pony geleased hebt) voor deze privé les, pony Leasen kun je afrekenen in de Shop, wij doen dit middels Vouches, te gebruiken in de betreffende maand.

Wil je een Voucher, en deze op een later tijdstip gebruiken kan dit ook, ook dit afspreken in de shop. Onderstaande staan nog Sponsor mogelijkheden wil je ons steunen in deze moeilijke tijden. Echter hebben wij ook alle begrip als je dit niet kunt, onze toekomst, maar ook je eigen toekomst jou werk kan ook stil glegd worden. Jullie steun zijn we dankbaar voor, en alle kleine beetjes helpen om de toekomst van de Manege pony's veilig te stellen.

Hou de veiligheids voorsciften van de overheid in acht.


UITERAARD KAN MEN OOK GEWOON IN DE RUITERSHOP BETALEN VOOR JOU ABBONNEMENT PIN OF CONTANT

CROWDFUNDING/  SPONSORING Manege paarden en pony's dienen ook te eten, hebben een schone stal nodig, en de interieur verzorgster vd stal wil ook nog haar huur kunnen betalen. Deel onze 

 

Zondag Rustdag

 

Algemene regels 1-1-2020

- Wat kost het lidmaatschap / lesovereenkomstop onze Manege?

Om een lesovereenkomst te verkrijgen dien je lid te zijn, dit lidmaatschap kost

€ 25,- per kalenderjaar / of €  3,- per resterende maand

Hoe betaal ik voor het lidmaatschap?

Jou inschrijving is definitief nadat jou lidgeld is overgemaakt naar

 ABN nummer NL69ABNA045.43.13.756 tnv Inzake Ponyclub ovv jou NAAM

Datum overboeking dan gaat jou lesovereenkomst in en vanaf die dag geniet men korting

 

Met het lidmaatschap gaat per lopend jaar ( bv maart tot maart) hier zit de lesovereenkomst zoals hierboven in, en tevens geniet je korting op vele activiteiten.

- Wat zit er in dit lidmaatschap?

1. de lesovereenkomst   2.  een ongevallenverzekering van ons bij Equine Risc / Verder wanneer je gaat voor het € 25,- lidmaatschap is voorgaande erbij in en krijg je kortingen op wedstrijden, doedagen, clinics & ponykamp, zo verdien je die €25,- vanzelf terug

- Kan ik ook op de manege rijden zonder lesovereenkomst?

Helaas zijn wij door aanpassingen in onze aansprakelijkheids verzekering genoodzaakt voor elke lesklant een lesovereenkomst af te sluiten.

Wanneer ik een lesovereenkomst heb kan dit voor een maand abbonnement / lwartaal abbonnement wat als ik 1x niet kan?

Gelijk een abbonnement bij de zwemclub, ga je een abbonnement aan op jaarbasis, of wat jij zelf afspreekt in een bepaalde periode.

Wil je een abbonnement opzeggen kan dit hou hierbij wel de opzegtermijn in acht.

Je geniet immers korting omdat je in een bepaalde periode een aantal lessen afneemt.  Bij een kwartaal abbonnement betekend het dat 2 lessen grats hebt, je zou dus 1 lessen kunnen missen en dan ben je nog € 15,- goedkoper uit als een maand abbonnement.

Hoe werken die kortingen?

Kortingen zijn in de prijs verwerktomdat vanaf 2021 in de abbo prijs het lidmaatschap is verwerkt, zonder lesovereenkomst en lidgeld kun je immers niet bij ons rijden

Lesovereenkomst is alleen geldig in de betreffende maand / kwartaal klopt dat, ook als mijn kind de laatste week net ziek wordt?

Het streven is dat mensen steeds de les in dezelfde periode inhalen, sommige sparen lessen op en willen deze in de volgende maand inhalen zonder een abbonnement te nemen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het komt echter zelden voor dat dit in de laatste week gebeurt, maar hier passen wij de coulance regeling toe als dat kan. 

Wat vele niet respecteren is dat je een maand abbonnement hebt op jaarbasis, wil je een maand niet komen kan dat maar zoals sommige nu doen deze zeggen het maand abbonnement op als de maand al bezig is. Hierdoor komt onze planning behoorlijk in de knel. In de lesovereenkomst staat dat jij je abbonnement tijdig dient op te zeggen.

Als wij begin 1 februari weten dat een klant in maart niet gaat komen kunnen wij deze plaats invullen, zoals in de herfst vakantie iedereen massaaal een last minute vakantie boekt heeft voor ons een behoorlijke impact om deze lessen in te laten halen in de laatste week van november, bij een kwartaal abbonnement is dit iets makkelijker.

Inhalen van de lessen, dat hier sommige lessen wel erg druk worden hoe gaan jullie daar mee om?

Ook een dilemma voor ons, inhalen geldt voor iedereen fijn dat het kan, maar levert buiten de drukte in de betreffende lessen ook een druk uit op het welzijn van het paard / pony. Voor ons nog moeilijk een juiste mix te vinden

Annulerings verzekering?

Prachtig idee van klanten als je niet kan komen, nu betaal ik voor een hoterl 179,-  als ik altijd kom, stel ik betaal incl annuleringsverzekring kost het € 199,- ik kan afmelden tot 7.00 uur en dan wordt mij maar € 20,- van de 199 in rekening gebracht ( wanneer krijg ik de 179,- dan retour ) wel mooi idee

Lesovereenkomst

Kwartaalabbo opzegtermijn 32 dagen vooraf

Maandabbo opzegtermijn 32dagen vooraf 

Losse les 24 uren vooraf

€ 18,- per kalenderjaar of € 2,- per resterende maand

€ 180,-

€ 65,- per 4 lessen

€ 20,-

 

Geldig in betreffend kwartaal

€ 80,- per 5 lessen

 

 

 

€ 55,- per 3 lessen

 

doedagen

 

 

€ 35,- leden € 5,- korting

3 daags ponykamp

 

 

€ 105.- leden € 10,- korting


NIEUW ga voor het introductie lidmaatschap  € 35,- per lopend jaar incl lesovereenkomst van €18,- en kortingen alle activiteiten.

Wedstrijden, Kampen Clinics

Elke laatste zaterdag van de wintermaanden zijn er Dressuurwedstrijden, in de zomermaanden en vakantie's afgewisseld met ponykampen en clinic's

Veiligheid

Veiligheid staat binnen onze bedrijfsvoering hoog aangeschreven en zodoende  worden elk jaar tal van investeringen gedaan om ook in de toekomst een veilige accommodatie te garanderen