Openingstijden ruitershop

Maandag

10:00 tot 18:00

Di t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

HPC Beekdaelen

Sinds 1967 zijn wij aangesloten bij de NKB later de KNHS.

De NKB is later in de KNHS structuur opgegaan samen met diverse andere sportbonden in ons land. Om deze reden ook gebruiken wij de leerstof van de KNHS en hun proeven in onze lessen. Uiteidelijk doel is onze leerlingen op te leiden voor de wedstrijdsport, derhalve neemt recreatie een steeds grotere vorm aan binnen onze samenleving. Ons speerpunt Happy Athlete ( waar wij het paard mee bedoelen) voelt zich veel prettiger wanneer trainingen afgelost worden met een heerlijk buitenrit, niet alleen Happy voor het paard ook voor de Ruiter / Amazone

Kan ik ook op de manege rijden zonder lesovereenkomst?

Helaas zijn wij door aanpassingen in onze aansprakelijkheids verzekering genoodzaakt voor elke lesklant een lesovereenkomst af te sluiten.

Wanneer ik een lesovereenkomst heb kan dit voor een maand abbonnement / lwartaal abbonnement wat als ik 1x niet kan?

Gelijk een abbonnement bij de zwemclub, ga je een abbonnement aan op jaarbasis, of wat jij zelf afspreekt in een bepaalde periode. Opzeggen kan 30 dagen voor einde abbo

Hoe werken die kortingen?

Kortingen zijn in de prijs verwerkt omdat vanaf 2022 in de abbo prijs het lidmaatschap is verwerkt, zonder lesovereenkomst en lidgeld kun je immers niet bij ons rijden

Lesovereenkomst is alleen geldig in de betreffende maand / kwartaal klopt dat, ook als mijn kind de laatste week net ziek wordt?

Het streven is dat mensen steeds de les in dezelfde periode inhalen, sommige sparen lessen op en willen deze in de volgende maand inhalen zonder een abbonnement te nemen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het komt echter zelden voor dat dit in de laatste week gebeurt, maar hier passen wij de coulance regeling toe als dat kan. 

Wat vele niet respecteren is dat je een maand abbonnement hebt op jaarbasis, wil je een maand niet komen kan dat maar zoals sommige nu doen deze zeggen het maand abbonnement op als de maand al bezig is. Hierdoor komt onze planning behoorlijk in de knel. In de lesovereenkomst staat dat jij je abbonnement tijdig dient op te zeggen.

Als wij begin 1 februari weten dat een klant in maart niet gaat komen kunnen wij deze plaats invullen, zoals in de herfst vakantie iedereen massaaal een last minute vakantie boekt heeft voor ons een behoorlijke impact om deze lessen in te laten halen in de laatste week van november, bij een kwartaal abbonnement is dit iets makkelijker.

Inhalen van de lessen, dat hier sommige lessen wel erg druk worden hoe gaan jullie daar mee om?

Ook een dilemma voor ons, inhalen geldt voor iedereen fijn dat het kan, maar levert buiten de drukte in de betreffende lessen ook een druk uit op het welzijn van het paard / pony. Voor ons nog moeilijk een juiste mix te vinden

Belangrijkste feit is onze paarden brengen 365 dagen per jaar kosten met zich mee, doordat jullie als klant 12 maanden / 4 kwartalen per jaar een bijdrage leveren kunnen wij blijven zorgen voor onze paarden.

Geen 12 maanden / 4 kwartalen betalen betekend helaas ook niet kunnen inhalen van lessen in een andere maand als dat ervoor betaald is, ook vervallen de 4 Gratis lessen immers elk kwartaal heeft 13 weken.

Lease mogelijkheden

Lease uitsluitend voor de meer ervaren ruiters, een mooie test of je eraan toe bent om al een eigen pony aan te schaffen.

Zelfstandig zadelen, poetsen op stappen je staat overal alleen voor, daarom alleen voor meer ervaren deelnemers, ook pas in de late namidag zodat wij ook toezicht kunnen houden. Uiteraard is toezicht van een van de ouders gewenst.

In een lease week zitten 10 rijuren waarvan 3 lesuren, op de gebruikelijke les uren kan men niet  vrij rijden waarvan de woensdag en zaterdag't drukste zijn de zondag is rustdag.

Doordeweeks kan men starten met de lease na 16u en in het weekeknd tot 18.30u voor de vrijrij uren, de lesuren zijn in overleg zoals ook de pony keuze.

Gaat men niet netjes met de pony om, wordt de lease direct stop gezet en krijgt men de resterende uren terug betaald. 

Voor overige vragen kan men altijd terecht 

Wedstrijden, Kampen Clinics

Elke laatste zaterdag van de wintermaanden zijn er Dressuurwedstrijden, in de zomermaanden en vakantie's afgewisseld met ponykampen en clinic's

Veiligheid

Veiligheid staat binnen onze bedrijfsvoering hoog aangeschreven en zodoende  worden elk jaar tal van investeringen gedaan om ook in de toekomst een veilige accommodatie te garanderen