Openingstijden ruitershop

Maandag

10:00 tot 18:00

Di t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

Gastvrij Stalling en Verhuur

Sommige zaken op orde op onze Gastvrije stalling en Verhuur

Op de eersteplaats ben je gast gedraag je daarna en respecteer de stalhouder en zijn regellement

Dierwelzijnscheck houden wij rekening mee waar mogelijk (vul hem zelf eens in

https://www.paardenwelzijnscheck.nl/

Najaar Weideseizoen komt ten einde per 8 okt 2023 slechter weer komt eraan( prive'weides winterklaar maken) PADDOCKS gebruik zoals elk jaar, zie paddock indeling. 's morgens doen wij de paarden in ons pakket op de paddocks (DEZE VRIJ LATEN) Paddock 5 en 7 is smorgen gereserveerd voor Privegang 1 t.m 4 en 6 zijn smorgen's in gebruk door ons, Paddock 1 t.m. 3 zijn ook smiddags door ons in gebruik, door het aantal paarden is er gemiideld 2 uur mogelijk om buiten te zetten. Groepsweides gaan we ook afbouwen en de weides winterklaar maken tevens starten wij met het winterhooi, welke bij de grote boxen in de prijs in zit volgens de geldende afspraken, zelf hooi geven in hooi net kan dan lopen de prijzen anders en per kg verbruik. ( gelijk voor iedereen)

Najaar is gelijk aan Voorjaar mbt ontwormen  BELANGRIJKE ZAKEN:

- Ontwormen doen wij ook dit jaar weer rond 15 februari & eind maart ( 6 weken later herhalen) wormkuren kunt u in onze shop halen zodat we kunnen zie wie wel en niet ontwormt ( recept is verkregen via onze drs)

Weideplan 2023 / openings tijden / looproutes enz.

Allereerst:

Wij openen om 8.00u en vervolgens sluit de poort 22u, op weekend en feestdagen zelfs om 19u.

 • voeren wij als gebruikelijk bij ons is

 • de paarden eten, na het eten kunnen worden deze de wei op gezet

 • dit logistieke verhaal duurt meestal tot +/- 9.00 u weersafhankelijk.

 • voor andere klanten is het wenselijk uit veiligheid zich niet in de werk routes te bevinden ( denk aan aansprakelijkheid verzekering)

 • in onze algemene regels staat dat wij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor schade aan uw paard, paarden kunnen elkaar schade toe brengen dit is op geen enkele manier door ons te verzekeren

 • mensen met viervoeters met uitzonderlijk gedrag kunnen niet in de groepswei, mensen welke in de maand maart c.q. winter niet mee doen aan paddock service, en wij vrij kunnen shuffelen doen niet mee aan de groeps weidegang 

Sommige klanten vinden dat wij voor iedereen gelijke regels dienen te hanteren, dit gaan wij zo veel als mogelijk doen, eindbeoordeling doen wij nog altijd zelf daarom zijn wij eigenaar. Hoe meer pakketten klanten bij ons afnemen des te meer is er bij ons mogelijk ook qua prijs.

Hoe er wel rekening mee houdt dat het werk voor ons/ medewerkers veilig en leuk moet blijven, alles is aardig, onze tijd is schaars en steeds kostbaarder aan het worden.

Mensen met een privé wei:

 • kunnen hun paard / pony zelf op hun eigen wei zetten niet op een  andere wei.wanneer ze dit zelf willen onze looproutes niet verstoren (het slot zit op de poort vd veiligheid er is beweging van en naar de wei)

 • privewei deze controleren zelf hun afrastering en herstellen waar nodig

 • weides met storingen zelf verhelpen anders dienen wij deze af te koppelen, zodat andere geen overlast hebben, er komt een 3e stroomapparaat, 1 speciaal vd prive weides

 • water dient men op de privé wei zelf zorg voor te dragen, boetes van de dierenbescherming, nvwa enz.  in deze geven wij 1 op 1 door kosten voor de paardeneigenaar

 • niet gepaste zaken melden wij, en hopen dat we er samen uit komen, dierenwelzijn en landschappelijke inpassing gaat steeds groter rol spelen ? welzijnscheck al gedaan?

 • paarden niet alleen op de wei is er 1 van, en paarden minimaal 4 uur vrije uitloop is er ook zo 1 van, iets waar ons bedrijf in de toekomst rekening mee wil houden.

Prijzen mbt stalling en weidegang gaan wij hanteren zoals in april 2022 al aangepast:

 • weidegang periode is er geen hooi in het pakket

 • mensen welke in het weide seizoen hooi willen betalen hier extra voor

 • paarden die te weinig op de wei komen zijn duurder in het verbruik en zijn arbeidsintensiever hierop komt een toeslag op de stalprijs indien wenselijk

 • Nieuw ( april 2023)is dat wij geen ballen meer scheppen als paarden niet naar buiten zijn veiligheid mede werkers

Mensen welke een kale box huren hebben speciale afspraken:

 • zij doen zoals zij het zelf willen, rekening houden met de huisregels

 • wanneer en tot hoe laat ze op de wei zetten wel openingstijden naleven

 • paarden aan de hand van en op de wei ( niet met de lange zweet verstoord de buur paarden

 • Wanneer er minder weides nodig zijn passen wij de indeling aan op logisch gebruik 

 • bekijk bovenstaand

 

Onderstaand onze jaarlijkse weetjes anoon 2022 voorjaar 2023

- Tandarts ieders eigen keuze, wij normaal in april / mei

- Weidegang is mogelijk, maak jou wensen kenbaar, groepsweidegang / eigen wei, zoals bij ons gebruikelijk is

WANNEER kunnen we nog niet zeggen, de natuur/themperatuur enz bepaald wanneer wij kunnen zaaien.

- let op met afrastering dat het landschap niet vervuilt wordt zegt men in de thermen van inpassing landschap

- NIEUW vanaf 1 febr. 2023 voordat we nieuwe paarden toelaten

1. controleren wij het paspoort of de entingen zijn gedaan.

2. van dit paspoort maken wij alvast een copy.

3. wij dienen u paard online aan te melden dit kost bij een eenvoudige registratie €10,- is deze registratie compex regelen wij dit graag aan uur tarief. Regelgeving mbt paard registratie hieraan gekoppeld mest registratie systeem gaat steeds meer tijd in zitten, tijd die we al te kort hebben.

4. prijzen van u stallen blijven voorlopig gelijk ( bij nieuwe klanten komt er ook een nieuwe prijs, helaas wordt alles duurder) wij denken hierbij wel an staffelkortingen hoe meer u afneemt hoe beter de prijs (denk hierbij ook aan onze ruitershop, lessen enz. shop local), hoe duurzamer de klant is eveneens.

5. fourage prijzen zijn bij ons dagprijzen hierdoor kan dit per maand variëren. (denk aan voer, stro, hooi) 

6. verder komt er een planbord waar u met de whiteboard stift evt. calimiteiten kunt opschrijven of app ons, zodat we dit op volgorde van belangrijkheid en beschikbare mensen kunnen oplossen.

7. De verzorging doen we naar eer en geweten steeds meer met goedkope arbeidskrachten, soms met een maatschappelijke invulling. Mogen wij u paard smorgens buiten zetten kunnen deze mensen u stal naar behoren doen, staat er een paard in kan er niks omdat dit verzekerings technisch niet wordt afgedekt. Dus geen ballen scheppen dan, wel zijn we een nieuw systeem aan het uitproberen. Bekijk het ook van u oogpunt veilighed voorop bij u paard. Daarom heel prettig als we zelf elke morgen het paard op de wei hebben.

9. denk na over de toekomst, paardenwelzijn https://www.knhs.nl/nieuws/2023/de-vier-basisbehoeften-van-een-sportpaard/ 

De paardenmensen bepalen zelf of ze in de toekomst nog met een paard mogen werken/ rijden enz.

Mensen gaat steeds meer het probleem worden, men wil leuk werk en heeft het momenteel voor het uitzoeken hou ze tevreden. 

Heeft u nog wensen en iedeëen geef dit aan ons door

PRIJSWINNAARS hadden we in december 2022 Waardebonnen bekend:

De Waardebon van € 50,- gaat naar ( pappa zei geef het aan een goed doel of de kinderen)

Ron Bedankt vd TIP Uitleg waarom 1 bon van € 50 of in dit geval 2 van € 25,-

“om aangeknaagde kozijnen te voorkomen / de ramen schoner te houden, blijf altijd in de buurt van je paard” . Al is voor jou de instructie nog zo duidelijk , als je t waarom uitlegt onthouden ze t beter (en luisteren ze beter, en dat is voor jouw gezondheid weer beter ) loslaten.

De waardebon van € 25,- Gaat naar een externe tipgever die liever niet in het nieuws kwam, M.W. toch bedankt ( we begrijpen helemaal waarom je anoniem wil blijven geen populaire als we die invoeren)

Voor de kwaliteit van de bodem, gelieve de Mest onmiddelijk op te ruimen.

1. € 10,- per x voor degene die het vergeet. ( camera bewaking op orde)

2. 1e x vergeten Gele kaart, 2e x vergeten Rode kaart niet meer met het paard / pony de hal betreden.

Omdat we niemand te kort willen doen geven wij met Kerst elke klant een mooi Halster en een Waardebon waarmee u voor 25% op een artikel dat je kunt shoppen @BemelmansRuitersport Hopen op nog veel TIPS

Extra prijs een kortingsbon van 25 % zorg dat wij als klanten van jou manege goedkoper bij jou kunnen kopen als elders, deze komt u kant op bedankt vd TIPS

Mooie gedachte velen welke niet bij ons op stal staan weten dit al, komen bij ons met de vraag kijk dit staat op internet voor Bedrag X kan ik dat bij jullie ook krijgen voor deze prijs steeds meer weten dat dit mogelijk is wel even vragen of aangeven, wij zijn er u dankbaar voor, deze kans te krijgen. Internet prijzen is bij ons Internet service.

Onze prijsverhoging gaat om Breakeven te spelen naar € 20 per box, Reeds jaren hebben wij deze  prijsschommelingen gecompenseerd door onze Ruitershop. Helaas is dit door het veranderende gedrag niet meer mogelijk,

Internet is makkelijk en .... TIPS zijn welkom >>>>> als men dan bij internet aankopen dan ook nog de verpakking bij ons Dumpt zouhet voor ons prettig zijn, om te weten wat u waar koopt dan kunnen wij hier van leren.

Maar ja men neemt wel de moeite om het adres zegel te verwijderen, het plastic mogen wij ontzorgen en het Papier is onze Schutterij blij mee, wij zetten het dan wel aan de straat.

Wij staan voor een enorme uitdaging zoals velen van ons.

Prijsverhogingen blijven ons niet bes(paard) afgelopen jaar hebben wij ons behoorlijk in de vingers gesneden.

Wij hebben in de kosten van ons voer en overige fourage al 2x een verhoging gehad en 1 december krijgen we weer een voor de kiezen.

Wat zeggen onze klanten?

- Wat het is is het.

- Andere hebben het ook weer niet gemakkelijk en zijn al op andere plaatsen aan t informeren.

- Het gras is niet altijd groener bij de buren, vorig jaar nog meegemaakt alles zou men doen    ( buitenzetservice dat was een vd redenen) echter binnen 3 maanden op het nieuwe adres werd dit ook niet meer gedaan per 1 dec. 2021

Misschien weet een van jullie meer als dat wij weten, onder de beste 2 van de gouden tips geven wij

2 waarde bonnen weg >>> 1-van €50 en >>> 1 van €25 zodat we deze evt besparingen/ verbeteringen kunnen meenemen

Welke verhogingen komen er o.a. aan:

Openings sluitingstijden gaan we meer handhaven
Willen we het alarm tijdig kunnen inschakelen is het een MUST om sluitingsplan te hebben
De poort aan staat willen we doorde wees om 22u kunnen sluiten en weekend en feestdagen om 19.00 uur
Zorg dat je voor deze tijd van ons erf bent
meld bijzonderheden, ziek paard, op wedstrijd gaan vroeger of later zijn 9 dit zijn de uitzonderingen
Prijsverhogingen komen wij niet onderuit sommige prijzen zullen schommelen voer enz.
Energie kosten diesel/ gas electra worden doorberekend aan ons
Deze energie kosten werkten al door in onze bemesting vh land, afvoer mest aanvoer fourage/voer
De prijzen in 2022 waren al extreem hebben wij niet durven doorberekenen, sommige kwamen te laat
Collega bedrijven verhoogden de prijzen met € 50,- per maand
Collega bedrijven maakten een kosten baten analise welke hun ogen openden
De AMCO service top, maar kampt met een maandelijkse extra kosten van €40.000,- alleen aan diesel
Deze Amco komt binnen kort met de prijs wat het ons extra gaat kosten
De Bank, Energie enz leveranciers verhogen de tarieven om het voor ons veilig te houden
De afval zal ongetwijfelt komen
Contracten lopen bij ons in Mei af, wat gaat het worden energie mest enz
 
Wat vindt u van de service, willen we het personeel ook extra belonen of service omlaag brengen
Welke service zeggen sommige, het mocht opgeruimder hierop wordt veel bezuinigd
Gaat ten kosten van onze uitstraling, maar vakkundig personeel is schaars
En onder dit schaarse personeel, zijn er ook weinig die blijven
Het moet je passie zijn, anders blijf je het niet doen
Wij hebben het wel op gegeven steeds nieuwe aan te leren en er achter komen past niet dit werk
Onze energie is op om deze te blijven opleiden
Chapeau voor de dinsdag ploeg van Philadelphia & en de jeugdige hulp
Jeugdige hulp waar wij uit onze eigen achterban hoop uit putten ze starten aan het prille begin
Alle vrijwilligers met een afstand op de arbeidsmarkt, hier zijn we maatschappelijk bezig
Het kost wel allemaal veel energie, en als ze niet komen blijft er voor ons wat extra liggen
Het opruimen heeft iedereen gelijk in, men vindt dat .....
Op het moment dat die zelfde jeugdige hulp de gang heeft geveegd trekt iemand het paard uit de box ...
Alles wat dan blijft liggen is voor .....
Strenger optreden zegt men dan, dan blijven er ook minder over 't moet wel gezellig blijven
We hopen dat er wat TIPs komen, mogen annoniem of geef aan hou vertrouwelijk dit respecteren we dan
 
Bij deze willen we het hierbij laten
Laat u verrassen wat de prijs wordt in 2023 ( en natuurlijk in dec. 2022 dit wordt +€5,--
 
Geniet zolang het kan
Voor mensen die het te duur wordt, spreek misschien vinden we een oplossing
we komen steeds handen te kort
Personeel iets extra's geven, ben ik helemaal voor maar dan wordt alles nog duurder
Bedrijven kunnen de kosten niet meer betalen, klanten blijven weg omdat het te duur wordt DAAROM
Misschien een foute keuze, maar we gaan zelf maar efficient te werk en kijken wat t wordt
tot slot denken dat iemand voor €30 bruto blijft die illusie hebben wij niet,
onthou als we dit zouden doen die €30 bruto dan € 240 van jou box prijs inhoud, dan weten we waar het heen zou moeten gaan

 

En bedenk er zijn ergere dingen in het leven, voordat we het weten valt er een Bom naast je en is alles voorbij. 

Geniet zoveel mogelijk van je edele viervoeter, want wie de mens leert kennen gaat van de dieren houden.

Wij hopen dat we nog lang mogen geniet van het leven, daaom...

Wij blijven Gastvrij, en hopen dat de gasten dit waarderen en als Gast op ons bedrijf veel mooie uren beleven.

 

Of Onderstaande wat wij doen nog lang blijft bestaan is ...... 

ECHTER ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR EEN VASTE MEDE EXPLOITANT  in welke vorm dan ook:

Onze voorkeur gaat naar een andere invulling en liefst met een maatschappelijke insteek

GASTERIJ 't HOEFIJZER nog op klien schaal op self service basis

Hier kunt u voor de volgende feest- of vergaderzalen terecht

Wij beschikken in onze Gasterij over een restaurant, café of zalen gedeelte voor:

- Familie & Bedrijfsfeesten

- Koffietafels in ons restaurant gedeelte

- Vergaderingen, receptie of nieuwjaarsborrel in de zaal

- iedereen kan bedenken wat men wil, wij zoeken graag samen met u voor een gelegenheid in een van onze zalen

Wat u gelegenheid ook voor wensen heeft, wij proberen het waar te maken. Geheel verzorgd van dranken tot catering door onze vaste relaties, als ook bieden wij de mogelijkheid alleen de zaal kaal te huren waarbij u alles zelf mag doen.

Compleet verzorgt betekend wij nemen alles uit handen, bij zelf doen krijgt u een kale zaal, glaswerk en serviesgoed kunt u dan bijhuren, geheel naar wens. U kunt het zo goedkoop . duur maken als u zelf wil.


Voor reserveringen of inlichtingen: info@bemelmansnooitvangehoord.nl

Of tel. 06 22261743 tussen 10.00 en 20.00 u.

Gasterij ’T HOEFIJZER ook het adres voor u 

Wij heten u van harte welkom

Voor inl. mail info@bemelmansnooitvangehoord.nl